Recept: Avokádová pomazánka
14:31
Moja maminka ma vždy viedla k úcte a k silnej
viere v Boha a ja jej nemôžem byť za to vďačnejšia. V súčasnej spoločnosti
je niekedy ťažké ponechať si tento dar, lebo pokušenie nás obklopuje zo
všetkých strán a aj keď žijeme v slobodnej dobe, mám pocit, že málo
ľudí svoje presvedčenie prizná, lebo má strach z odsúdenia spoločnosťou. Verte,
že aj ja som mala tento problém, kým som nezistila, že to nie je slabosť, ale
sila a radosť. Možno sa pýtate, prečo o tom hovorím a čo má
viera spoločné s avokádovou pomazánkou. 😃 Divili by ste sa, no veľa. Dnes
je totiž Veľký piatok a okrem iných potešení by sme sa v rámci pôstu
mali zrieknuť aj mäsitého pokrmu. Tak už chápete to spojenie?😁
Každý kto ma pozná vie, že ja nejem zdravo, aj keď som sa o to
niekoľkokrát pokúšala, no vždy skončím pri mekáči alebo s pizzou v ruke 😇🍕🍔 Každý sme nejaký, no nie? Ale občas mám aj svetlé momenty a za jeden z nich
by som mohla považovať aj túto pomazánku a viete, čo sa mi na nej páči
(okrem toho, že je zelená)? 😀 Práve to, že je až smiešne jednoduchá.
Ingrediencie:
- 1 avokádo
- 2 veľké cesnaky / 4 malé cesnaky
- soľ
Veľmi dôležité je však vedieť, kedy je avokádo už zrelé a vhodné
na spracovanie. Moja sestra ma naučila veľmi super trik. V prvom rade si
musíte kúpiť avokádo, ktoré nie je, tak povediac, rapavé, lebo pri takom je
veľmi zložité odhadnúť jeho stav. Potom (ešte v obchode), odtrhnite stopku
a pozrite sa či je žliabok, ktorý po nej zostal, biely. Takéto avokádo
vložte do sáčku a do košíka 😂 (alebo tak podrobne vám to až netreba?)
Každopádne, avokádo nechajte doma dozrieť ešte 2-3 dni, kým nebude pôvodne
tvrdá šupka zmäknutá, vtedy je akurát perfetto 😀👌.
Takéto dozreté avokádo prekrojte na polovicu, vyhoďte kôstku
a vnútro vydlabte (ako sa to zvykne robiť s kiwi). Pridajte
pretlačený cesnak a poriadne túto zmes posoľte. Koľko soli použijete,
nechám na vás, lebo ako som zistila, závisí to od každého človeka a nedá sa
určiť presné množstvo, takže ju priebežne chutnajte 😉 A to je hotovo.
Podávať ju môžete na hrianke alebo čerstvom chlebíku, či dokonca so špaldovými
tyčinkami (ak by ste chceli byť veľký zdravopapkáči).
0 komentárov